Húsmentes rovat- A legfinomabb Sütőtök Krémleves

Már egy ideje, megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy legyen húsmentes gasztro részleg a blogon, hisz a tudatos életvitelhez, hozzátartozik a tudatos táplálkozás is. A húsfogyasztás fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontból is aggályos az állatjóléti szempontokról már nem is beszélve. 
A mai recept alapanyaga, amiért egy életnek sem kell véget vetni.
Húsevéstől éhezni?

Tudnod kell, hogy minden szelet hús elfogyasztásával, hozzájárulsz az éhezés mértékének növeléséhez, hiszen állatokkal etetik meg azt a gabonát, amivel emberek lakhatnának jól. A hús "előállítása" több élelmet emészt fel, mint amennyit végül teremt, és egyéb környezeti károkat is okoz, pl.  negatív hatással van a globális felmelegedésre. Esőerdőket irtanak ki az állatállomány növelése és takarmányoztatása érdekében és területek sivatagosodnak el a túllegeltetés miatt. 


Én már döntöttem 

Vegetáriánus vagyok, a döntésemnek pedig állatszereteti és fenntarthatósági okai is vannak, e mellett pedig mélységesen elítélem a nagyüzemi állattartást és igyekszem kerülni az abból származó végtermékeket is. Azon az elven táplálkozom, hogy amit nem tudnék megölni azt meg sem eszem, így semmilyen állatot nem fogyasztok, se négy, se két lábút, se halat, semmilyet. 


Te tudod, hogy táplálkozhatnál kegyetlenség mentesen?

Hallottad már azt a szót, hogy VEGÁN? Ha valaki vegán, akkor növényi étrenden van. Ez azt jelenti, hogy nem fogyaszt semmilyen állati eredetű dolgot, így a pénzével nem járul hozzá az állatok kizsákmányolásához, fogva tartásához, megöléséhez. Nem fogyaszt húst, halat, tejterméket, sajtot, túrót, tojást.

A növényi étrend gyümölcsökből, zöldségekből, gabonákból, hüvelyesekből és olajos magvakból áll.
Vegán receptgyűjteményem>>>
Mivel gyakran kérdezik, hogy akkor mégis mit eszem, ez a rovat  remélem jó kis kitérő lesz az egyoldalúan táplálkozó, csak húsban gondolkozó embereknek, akikben eddig fel sem merült, hogy ezzel milyen hatalmas károkat okoznak a környezetükben.


Húsmentes Hétfő- A klímaváltozás ellen

Most egy tudatos nemzetközi kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmeteket. "A Húsmentes Hétfő mozgalom a túlzott húsfogyasztás egészségi, környezeti hatásairól, tudatos választásról, felelősségünkről szól. Az egészségedért, a pénztárcádért, a bolygónkért, az éhezőkért, az állatokért." A kezdeményezés lényege, hogy tudatosan tartasz, heti legalább egy húsmentes napot, ami lehet mondjuk a hétfő, hogy semmiképp ne felejtsd el.

Ma egy isteni finom és természetesen szezonális ételt hoztam nektek, ami nem csak olcsó, de fogyasztása kulináris élvezet, így a legjobb éttermek sem mellőzik az étlapjukról. Ha szezonális termékeket fogyasztasz szintén teszel egy jó lépést a környezetért, az egészségedért és a pénztárcádért is.


Isteni Sütőtök Krémleves 

Ez a recept tej-, tojás-, és gluténmentes, így vegánok, laktózérzékenyek, gluténérzékenyek és tudatosan táplálkozók is nyugodtan fogyaszthatják.

- 1 kis fej hagyma (a fehérnek enyhébb íze van, de a vörös is megfelel)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg krumpli
- 40 dkg sütőtök
- 2 evőkanál növényi olaj
- só,bors
- tökmag, napraforgómag pirítva a tálaláshoz

A telefonom sajnos ennyit tud képminőségben, de láthatjátok nem bonyolult recept. 
A hagymát kókuszzsíron megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott sütőtököt, a krumplit és a zúzott fokhagymát. Sózom, borsozom és tovább pirítom még 2 percig. Ezután felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzöm, kb 10 perc alatt. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítem, kóstolás után igazítok a fűszerezésen és száraz serpenyőben pirított olajos magvakkal tálalom.
A legegyszerűbb, de legfinomabb recept alapján.
Villámgyors, egyszerű és isteni finom!

Jó étvágyat hozzá.


Pár gondolat ébresztő gondolat, nagy emberektől, egy remek cikkben>>>

Szeretnétek, ha lenne rendszeresen mit eszem poszt a blogon? Bár lehet a képeket az instagramról hozom majd Nektek, természetesen a recept kipróbálása után, mert sajnos nincs mivel csodás képeket fotóznom, de a téma nagyon is a szívügyem. 

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy töltsön el egy hetet kutatással az interneten, a nagyüzemi állattartás, a tej, tojás és húsgyártás kutatásával, hogy reális képet kapjon. Ne fordítsátok el a fejeteket, ne csak nézzetek, de lássatok is. Egy ember is nagyon sokat tehet! Sőt, csak egy ember tehet, Te, mert mindenki csak magát tudja meggyőzni legvégül. Akárhogy is próbálják elnyomni benned a tudatot, ez a tényen nem változtat; a húsnak arca van.

Élj Tudatosan! Légy állatkísérlet mentes, hús mentes, egyszerűen kegyetlenség mentes. Ha érdekel a téma, iratkozz fel rendszeres olvasónak, a tudatos metropolitákhoz az oldalsávban,  mindössze egy kattintással. <3

Ha tetszett a bejegyzés, kövess valamelyik csatornán. :)







2 megjegyzés:

  1. Pont nemrég csináltam ilyen levest, hasonló recept alapján :) Pirított tökmagot én is raktam rá, de én mellé még olívaolajban megpirított barna kenyeret is ettem (fogyósabb változathoz sima pirítósként is jó). Nagyon csúcs így is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom kenyérkockákkal is, a következőre én is teszek. :) Aki a sütőtököt szereti, rossz ember nem lehet. :) De tényleg, annyiféle változat van, biztosan mindenki talál olyat, amit imádni fog. ;)

      Törlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések