A napbarnított nyár titka

Bizony, megint készül valami a szappancukrászdámban. Van egy csodanövény, ami lépten-nyomon fellelhető, szinte köztünk él, mégis kevesen élnek gyógyító erejével. Már régóta vártam, a megfelelő alkalmat és most végre itt a nyár és a tökéletes alkalom a zöld dió és diólevél gyűjtésre. Június vége felé, de még szentivánéj  előtt kell gyűjteni ezt a sokoldalú gyógynövényt. Ilyenkor még nem alakul ki a csonthéj a dióban, ekkor alkalmas a sokoldalúan használgató, macerátum készítésre.
Csodás nyári nap a diófa árnyékában <3

Már olyan sokan kérdeztétek és szerettétek volna kipróbálni a diós hajmosó szappant és most végre készül hozzá az olajos kivonat. Ha ti is szeretnétek elkészíteni majd ezt a szappant, itt a megfelelő alkalom a gyűjtésre, később hozom hozzá a szappanreceptet is. Ha nem szappanoztok akkor is érdemes olíva olajba tenni a feldarabolt zöld diót és a dióleveleket, mert házi napvédő krémekbe is csodás alapanyag. Önbarnító biokészítményekben is megtalálható, mert a diólevél és zöld dióburok kivonata juglonban gazdagok, amely a bőr felső rétegében a bőr pigmentjéhez, a melaninhoz hasonló színpigmenteket hoz létre. A színt első kézből tudom garantálni, hisz már aprítás közben is barnára színezte a tenyerem és a szappannak is csodás barna színt kölcsönöz.


A diólevél főzet egyébként hajöblítőként is csodálatos hatású, hisz megszabadít a korpától és csodás fényes és rugalmas hajat eredményez, hát még dós hajmosó szappannal kombinálva. Én már egy éve ezt használom, így őszintén szólva ideje új szappant készíteni, mert már az utolsó diós hajmosóm is fogyóban van.

Csak egy konyhai papírtörlőt rögzítettem a tetejére befőttes gumival.
Teljesen nem szabad lezárni az üveget, hisz a növényi részek nedvességétől megpenészesedne a macerátum. Most jó esetben 1 hónapig pihen majd egy napos ablakpárkányon, majd belekerül egy csodás hajmosó szappanba. A maradékkal pedig a bőrömet ápolom majd. A dió tanninban, glucidokban, ásványi sókban és növényi nyákban gazdag, melyek kiválóan tonizálják a tónusát, feszességét vesztett bőrt, ami nem utolsó dolog így fürdőruha szezonban.
Hajápolási rutinom>>>
Ti elkészítitek ezt a fantasztikus, sokoldalú bőr-, és hajápoló olajat?

Ha tetszett a csodaolaj recept, pineld későbbre, vagy iratkozz fel rendszeres olvasónak, hogy ne maradj le a hajmosó szappan idei debütálásáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések