Égi Kertmozi- Ma a természet szórakoztat

Van abban valami magával ragadó, mikor este egy retro kockás pléden hanyatt dőlve, kémleled az égen a csillagokat valakivel, akit szeretsz. A látvány és az egész természetközeli hangulat, igazán maradandó élmény lehet, ha feldobod egy kis piknikkel, hangulatfényekkel és főleg, ha maga a természet is rásegít egy valódi mozivászonnal. Ha igazi természetfilmere ülnétek be az élet mozijába, ma nincs más dolgotok, mint az égre emelni a tekintetetek és elmerül a milliónyi hulló csillag fényében. A #BudapestIngyen sorozat legújabb ajánlata, a Hulló csillagok éjszakája.
Vegán szendvicskrémek a piknik kosárba>>>

Gyönyörű Meteorraj a kívánságok éjszakáján

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes csillagokat és sűrű csillaghullást produkáló meteorraj. Tavaly óránként 122 csillaghullást figyelhettünk meg, de a szám minden évben változik. Ismeritek a szokást, hogy ha hulló csillagot láttok kívánhattok? Ma rengeteg kívánságotok lehet. A tetőzés idén augusztus 12-13-a között lesz, így ekkorra érdemes időzíteni az égi mozizást. A jelenség bárhonnan megfigyelhető, Budapesten talán legjobb a Hármashatár hegy, de a Normafa is megfelelő lehet. Aki viszont tud, menjen a településektől távolabb, például Magyarország legkevésbé fényszennyezett tájegységébe, a zselici erdőkbe. Helyezkedjetek el kényelmesen egy pokrócon a szabadban és élvezzétek a fantasztikus látványt, amíg kedvetek tartja. A Facebook eseményhez itt csatlakozhattok.


Fokozott élmény a Kertmozikban

A #BudapestIngyen sorozatban már megszokhattátok, hogy mindig több programit ajánlok, ez ma sincs másként. Ha a csillagvizsgálás mellett mégis beülnétek még egy filmre is, ezen az estén válasszatok az ingyenes kertmozik közül, így garantáltan dupla élményben lesz részetek a szabad ég alatt.


Bevándorló Szerelem a csillagos ég alatt

Aktuális a téma, ezért emelném ki a Szépkilátás Cukrászda, Svábhegyi Kertmozijában vetített Het Schnitzelparadijs című filmet. Egy bevándorló fiú szerelméről szól ez a romantikus, holland vígjáték. A vetítés időpontja: auguszti 15. 20:30. Biztos vagyok benne, hogy marad még hulló csillag erre az estére is. 



Kertmozi a vízparton

Hogy még ennél is jobban fokozzuk a hullócsillagos, szabadban mozizós élményt, dobjunk rá egy vízpartot, hiszen ez a kívánságok éjszakája. A Római parton, a Fellini Kultúrbisztró biztosan elvarázsol majd a páratlanul hangulatos Kertmozijával. Augusztus 12-én 21 órakor vetítik az Újrahasznosított szerelem című filmet, a parton. 
Kövessetek Pinteresten>>>
Legyen hullócsillagos szép estétek. Én többek között sok feliratkozót kíván majd a blogra, így ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni Budapest legjobb ingyen programjairól, kattintsatok a "Feliratkozás a webhelyre" gombra, az oldalsávon.

Ti honnan kémlelitek ma az eget Tudatos Metropoliták?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések